Skoči na glavni sadržaj

VSITE priprema svoje studente za AI utrku

VSITE priprema svoje studente za AI utrku

VSITE AI RACE

Ulaganja u umjetnu inteligenciju u Europi su oko 3 milijarde EUR-a, u Aziji između 6,5 i 9,7 milijardi EUR-a, a Sjeverna Amerika između 12 i 19 milijardi EUR-a. Promatrajući samo efekte primjene umjetne inteligencije iznose između 6.500 i 12.000 milijardi EUR-a godišnje (podaci preuzeti iz broja 3 iz 2021.godine, časopisa MREŽA).


Svjestan ovog trenda koji određuje budućnost naših prvostupnika i specijalista, VSITE je uveo predmet „Uvod u umjetnu inteligenciju i strojno učenje“ na svom preddiplomskom studiju i predmet „Umjetna inteligencija“ na specijalističkom studiju. Ažurirani su sadržaji svih predmeta koji pokrivaju područja koja već danas koriste umjetnu inteligenciju i strojno učenje.

Za one koji se žele upoznati s dubokim učenjem kao osnovnim alatom umjetne inteligencije mogu se prijaviti na radionicu koju VSITE organizira u ožujku (prijave u tijeku).  

Nakon te radionice VSITE priprema poseban program cjeloživotnog obrazovanja. Ako ste Vi i Vaša tvrtka zainteresirani da zaokružite svoja znanja o umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, javite nam se na workshop@vsite.hr.

Pogledajte dokument Europske komisije o procjeni ulaganja u umjetnu inteligenciju zemalja EU u 2018.godini.


 

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264