Skoči na glavni sadržaj

VSITE  partner u projektu „Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”

VSITE projekt HUZP MGPO

VSITE - Visoka škola za informacijske tehnologije sudjeluje kao partner u provođenju projekta ”Kako s pametnim tehnologijama i što o istima morate znati”, kojeg provodi HUZP - Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, po natječaju i uz financijsku podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Cilj  ovoga projekta je poučiti mladu populaciju kako koristiti pametne uređaje na svoju korist, kako izbjeći neželjene posljedice, koje podatke o sebi smije objavljivati i davati drugima, kako zaštititi svoju privatnost, te kako se zaštititi od prijevara i nelegalne trgovine. Cilj projekta je i putem edukacije osvijestiti mladu populaciju da koristi pametne uređaje na pametan način, te da zna koja prava ima, ako se nađe u problemima i kako ta prava može ostvariti.

VSITE kao partner, provodi on-line anketu među našim studentima te učenicima tehničke škole TESLA. Sadržaj ankete je pripremila Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, koja će također i održati predavanja na temu digitalnih prava na VSITE-u i tehničkoj školi TESLA.   VSITE, kao partner snima ta predavanja i postavlja ih na Youtube kanal.

Projekt će završiti tiskanjem brošure na temu pametnih tehnologija i digitalnih prava, u čemu će VSITE kao partner također sudjelovati. Projekt traje godinu dana i treba završiti krajem 2020 godine.


 

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264