Skoči na glavni sadržaj

VSITE na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2020 osvojio 3 medalje

VSITE ARCA 2020

Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima organizirala je ovogodišnje najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj i šire, 18. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA koja se održala od 15. do 17. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

I ove godine na izložbi i sajmu bile su predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. 

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimale su i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih učilišta. Za njih, kao i za djecu osnovnoškolskog uzrasta, bio je pripremljen popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja. 

Izložba inovacija ARCA već godinama, po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija, promovira i promiče inovatorstvo i jedno je od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA, koja je ujedno bila i suorganizator ove izložbe.

VSITE je na izložbi promovirao svoj Istraživačko-razvojni centar (IRC) i četiri inovacije naših nastavnika. Inovacije su vezane uz nastavne procese na VSITE-u te jedna uz novo razvijenu mrežu pasivnih senzora na udaljenosti do 10 km.

Izložba je zatvorena već tradicionalnom dodjelom nagrada – brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te dodjelom najznačajnije nagrade Grand Prixa za najbolju inovaciju. Nagrade ARCA su prestižne nagrade i predstavljaju dokaz jedinstvenosti i kvalitete nagrađenih inovacija i projekata.

Visoka škola za informacijske tehnologije osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlatnu medalju su osvojili Jurica Đurić i Zvonimir Vađon, a srebnu medalju Stjenka Bojanić.


 

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264