Skoči na glavni sadržaj

Rezultati istraživanja kvalitete studentskog standarda veleučilišta i visokih škola RH

64._sjednica_Vijeća_studenata_veleučilišta_i_visokih_škola_RH

u petak 28.5.2021. godine održana je 64. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH u prostorijama VSITE-a. Na sjednici su prisustvovali studentski
predstavnici iz cijele Republike Hrvatske. Na sjednici je predstavljeno istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.

Istraživanje je provedeno pomoću online anketnog upitnika na uzorku od 1974 studenta veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj, a rezultati istraživanja objavljeni su u digitalnoj publikaciji Vijeća studenata. Studentima su postavljena 32 pitanja zatvorenog i otvorenog tipa te su podijeljena u pet odjeljaka: pitanja koja se odnose na kvalitetu usluge na fakultetu, pitanja o kvaliteti stručne prakse, kvaliteti studentskih poslova, menzi/prehrani, kvaliteti društvenih aktivnosti, medicinskim uslugama, prijevozu te smještaju (domovi/stanovi).

Za provedbu istraživanja odgovorno je Predsjedništvo u suradnji s Uredom za odnose s javnošću i Uredom za kvalitetu i studentski standard Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, a odgovori su pokazali da su studenti zadovoljni u postotku koji prelazi gotovo na svakom pitanju 80%.

 

Preostali dio teksta i digitalnu publikaciju možete pogledati na - linku

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264