Skoči na glavni sadržaj

Radionica duboko učenje u PyTorchu za računalni vid

Nvidia DGX

VSITE organizira za svoje studente i alumnije online predavanja i radionice o primjeni suvremenih informacijskih tehnologija. U ponedjeljak 14. prosinca 2020. održana je virtualna radionica DUBOKO UČENJE U PYTORCHU ZA RAČUNALNI VID.

Na radionici su Petra Bevandić i Matej Grcić predstavili Pytorch kao alat za oblikovanje i učenje dubokih modela za računalni vid. Objašnjeni su tenzori Pytorcha i njihovo smještanje u GPU memoriju. Izložena su pravila za izgradnju dubokih modela i objašnjeno je učitavanje podataka putem DataLoadera Prikazane su također procedure za izlučivanje gradijenata, optimiranje gubitka i distribuirano učenje na većem broju GPU-ova.

Voditelji ove radionice su doktorandi prof. dr. sc. Siniše Šegvića sa zagrebačkog FER-a koji su na natjecanju RVC 2020 osvojili prvo mjesto u kategoriji semantičke segmentacije. Oni su na radionici prikazali probleme koje su morali tom prilikom riješiti pri čemu su koristili super računalo VSITE-a Nvidia DGX-1 sufinancirano sredstvima EU za potrebe razvoja samoučećeg programskog sustava za detekciju suspektnog ponašanja.

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264