Skoči na glavni sadržaj

prof. dr. sc. JULIJE OŽEGOVIĆ (1954. - 2022.)

prof. dr. sc. JULIJE OŽEGOVIĆ (1954. - 2022.)

Julije_Ozegovic

Danas, 6. travnja u 67. godini života preminuo je jedan od osnivača i predsjednik Upravnog vijeća VSITE-a prof. dr. sc. Julije Ožegović.

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu bio je zaposlen u svim nastavnim zvanjima od asistenta, docenta, izvanrednog profesora pa sve do redovitog profesora u trajnom zvanju, a od nedavno se našao u uskom krugu kandidata za profesora emeritusa.

Sudjelovao je u  ustroju nekoliko studijskih programa kako sveučilišnih, tako i stručnih studija na FESB-u, a autor je programa bolonjskog stručnog studija informacijskih tehnologija najprije na Sveučilišnom studijskom centru za stručne studije Sveučilišta u Splitu, a kasnije na VSITE-u. Tvorac je i našeg informacijskog sustava SCAD. Bogat znanstvenoistraživački rad, nastavna djelatnost na brojnim kolegijima FESB-a, mentorstva na diplomskim i poslijediplomskim studijima, vođenje istraživačkog tima koji je sudjelovao u razvoju jednog od 4 velika CMS detektora na CERN-u samo su dio njegovog profesionalnog rada. U ovoj akademskoj godini i naši studenti specijalističkog diplomskog studija imali su sreću da im jedan od kolegija predaje profesor Ožegović.

Njegov je odlazak nenadoknadiv gubitak ne samo za obitelj, VSITE nego i cijelu akademsku zajednicu.


Komemoracija za profesora Ožegovića održat će se u petak 8. travnja u 16:15 u predavonici br. 6.

Ispraćaj će biti u subotu 9. travnja 2022. godine u 11 sati u Splitu na groblju Lovrinac.


Vječna slava i hvala našem Juliju!

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264