Skoči na glavni sadržaj

Osnovan je klub inovatora VSITE-a

Osnovan je klub inovatora VSITE-a

Klub inovatora VSITE-a

U utorak 9. veljače 2021. osnovan je Klub inovatora VSITE-a. Za voditelja kluba je izabran Zvonimir Vađon, ing. el., dugogodišnji suradnik Udruge inovatora Hrvatske, inovator s mnogobrojnim priznanjima za na izložbama inovacija.


Inovatore, okupljene u predavaonici 6 i na Teamsima, pozdravio je dekan VSITE-a i ukazao na značaj inovatorstva i inovatora za VSITE. Posebno je naglasio da će vodstvo VSITE-a podupirati rad kluba i pomoći mu u organiziranju radionica i stručnih predavanja te u realizaciji ideja i inovacija studenata kao i ostalih članova Kluba. Svim članovima je uručio knjigu Stjenke Bojanića: „MIKROKONTROLERI-Uvod u inventivnu primjenu“  u izdanju VSITE-a.


Nakon toga je kolega Vađon održao prezentaciju u kojoj je prikazao razvoj inovativnih proizvoda od ideje do njihove komercijalizacije na tržištu. Kolega Bojanić je održao kratko predavanje o inovacijama i njihovom utjecaju na tehnološki razvoj.


Članovi kluba su podržali smjernice daljeg rada koje predložio kolega Vađon koji je posebno naglasio da se u rad kluba mogu uključiti svi studenti, nastavnici i alumni VSITE-a te da je klub otvoren i za srednjoškolce koji se zanimaju za razvoj mikroelektroničkih uređaja, softvera i drugih inovativnih proizvoda. 

Na kraju je najavljena prva radionica u suradnji s UDRUGOM INOVATORA HRVATSKE, koja će biti održana u petak 12. veljače 2021. godine, s početkom u 17 sati.

Zbog epidemiološke situacije na radionici će moći sudjelovati najviše 10 članova Kluba.
 

TAGS

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264