Skoči na glavni sadržaj

VSITE Radionica "Deep Learning - Basic Tool in Artificial Intelligence"

 

Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija (VSITE) ponovno organizira online radionicu o dubokom učenju kao osnovnom alatu umjetne inteligencije. Ova radionica na engleskom jeziku namijenjena je profesionalcima i studentima računarstva i informacijskih tehnologija, odnosno svima koji se namjeravaju, ili su se počeli ozbiljno, baviti umjetnom inteligencijom i žele upoznati duboko učenje kao osnovni alat umjetne inteligencije. Važno je podsjetiti da je duboko učenje ključni alat u LLM (large language models) od kojih je danas najpoznatiji ChatGPT (GPT je akronim za Generative Pre-trained Transformer).

Za sudjelovanje u ovoj radionici poželjno je, ali ne i nephodno, imati elementarno znanje o Pythonu.

Online radionica održava se 24. i 25. svibnja 2023. godine u prostorima VSITE-a u Klaićevoj 7 i na MS Teamsima.

Radionicu vode renomirani profesori američkog sveučilišta Virginia Commonwealth University iz Richmonda prof. dr. sc. Tomasz Arodz i prof. dr. sc. Vojislav Kecman. Profesor Kecman odnedavno predaje na VSITE-u.

Oni će polaznicima radionice prenijeti napredna teorijska znanja o strojnom učenju i dubokom učenju kao osnovnom alatu umjetne inteligencije, korištenju PyTorcha i programerskim vještinama potrebnim za rješavanje složenih problema primjenom dubokog učenja.

Polaznici radionice imaju priliku samostalno primijeniti PyTorch u izgradnji dubokih mreža te konvolutivne duboke mreže za prepoznavanje slika i samonadgledane duboke mreže za raspoznavanje jezika.

Sve aktivnosti će se provesti online – preko Microsoft Teams platforme.

 

Predavači

 

 

 

 

Program

Dan 1. Srijeda, 24. svibnja 2023.

Prijepodne, od 10 – 13 sati, prof. dr. Vojislav Kecman

  Osnove strojnog učenja - Nadgledano i nenadgledano učenje - Neuronske mreže - Povratno vraćanje pogreške - Bias i varijanca u neuronskim mrežama

Poslijepodne, od 15 – 18 sati, prof. dr. Tomasz Arodz

  Automatska diferencijacija (AD) - PyTorch primjer automatske diferencijacije - Problemi u obučavanju duboke mreže i kako ih prevazići - Konvolutivne neuronske mreže (CNNs) - Rezidualne mreže (ResNets) - Samonadgledane mreže (Transformers)

Dan 2. Četvrtak, 25. svibnja 2023.

Prijepodne, od 10 – 13 sati

Individualne vježbe sa proradom materijala dobijenih od Prof. Arodza

Poslijepodne, od 15 – 18 sati, prof. dr. Tomasz Arodz

  Izgradnja dubokih mreža u PyTorchu - PyTorch primjer konvolutivne duboke mreže za prepoznavanje slika - PyTorch primjer samonadgledane duboke mreže za raspoznavanje jezika - TensorFlow kao alternative PyTorchu

 

Cijena

Naknada za sudjelovanje je 133 EUR (1 002 kn). Radionica je besplatna za studente VSITE-a.

Rok za prijavu je 23. svibnja 2023. Vaša prijava je valjana kupnjom ulaznice preko portala Entrio.

 

 

 

 Kontakt

Veleučilište suvremenih informacijskih tehnologija (VSITE)

Adresa: Klaićeva 7, 10000 Zagreb

e-mail: info@vsite.hr

 

Ulica Vjekoslava Klaića 7, 10000 Zagreb, tel. 01/3764200 fax. 01/3764264